1953
Hoe het allemaal begon
Historiek
58 jaar friturist in Aalst
In 1953 begonnen Eeckhaut Clement en Prudence
een piepklein fritkotje op de Kolenmarkt (Esplanadeplein)
en verkochten er friet aan 5 fr.
In dat snikheet frituurken was ik als kleine pagadder er het liefst van al.
al die lekkere frieten kunnen eten bij mijn grootmoeder.
Er werd alleen in de winter friet gebakken,
met de kolenfriteuse, zonder dampkap, zonder frigotoog,
wel zure mosselen, lookworsten, en pickles "verniet”.
In 1968 namen vader Gust en moeder Irène (2°generatie),
de zaak over en vervingen het oude kotje door een nieuw.
De friteuse werkte al op stadsgas maar had nog geen thermostaat.
Er was toch al een dampkap.
De frituur moest een paar keer verzet worden
wegens enkele veranderingen op het plein.
Ze viel bijna uiteen door al die verplaatsingen.
Toen al ondervond de Vlaamse frietenbakker tegenwind.
Het paste niet in het stadsbeeld.
Juli 1981- Erwin en Magda (de derde generatie) volgen op.
Januari 1982: Erwin neemt Frituur Mijlbeek over.
Het was voor die tijd een vrij moderne frituur.
Afzuiging, frigo en een primitieve frigotoog.
Je stond er als klant nog wel in weer en wind.
In 1995 werd frituur Mijlbeek vernieuwd.
Een moderne unit uitgerust met degelijke apparatuur,
stond klaar voor de klant.
Helaas was er nogmaals obstructie van het Vlaams Gewest en dienden wij, een illusie rijker, van het plein te verdwijnen.
Wij kochten het vervallen hoekhuis (ex-ASLK) ,
en verbouwden het tot wat het nu is.
De nieuwe frituur werd heropend op 28 januari 2003,
is zeer hygienisch en goed opgevat
om aan de eisen van de nabije toekomst te voldoen.
Wij hebben onze zaak klantvriendelijk ingericht,
er zijn maximum 65 personen toegelaten.
Er is airco in de zaak, er zijn toiletten, er is goede muziek, er zijn videoclips. Je kan er internetten
en er is zelfs een hotspot geïnstalleerd
(waar je draadloos kan surfen met je notebook).
Je kan nu ook je frieten online bestellen via de site www.frituur-mijlbeek.be, je dient ze alleen nog af te halen, zo dien je alvast niet meer aan te schuiven.
Het hedendaags assortiment omvat vele artikelen waaronder broodjes, salades en eenvoudige gerechten op een bord.
Erwin, Magda, Veronique en Diederik, Dimitri, Thijs
hebben alvast de betrachting om U allen
nog lange tijd goudgele frietjes aan te kunnen bieden.
Vandaag is de 4de generatie met "Chef" Diederik en vrouwtje Véronique dagelijks paraat. Ze bereiden zich voor om binnenkort het roer over te nemen.
Hopelijk mogen wij u allen talrijk blijven begroeten in de nabije toekomst.
Voor een frietje en zo veel méér
Magda & Erwin
Veronique & Diederik